Apple thuhet se po punon për një ‘Apple Car’ të ngjashme me Tesla-n

Apple thuhet se po punon për një ‘Apple Car’ të ngjashme me Tesla-n

Apple thuhet se po punon me partnerin e zinxhirit të furnizimit TSMC në një çip automjetesh autonome për një ” pple Car” që thuhet të jetë e ngjashme me një Tesla.

Projekti i madh i gjigantit të teknologjisë Cupertino mendohet të jetë i përqendruar në zhvillimin e teknologjisë për të lehtësuar veturat që drejtojnë vetveten, por raporte të tjera tregojnë se Apple mund të jetë duke zhvilluar edhe automjetin e saj.

Të mërkurën, DigiTimes njoftoi se Apple po punon me TSMC, ose Kompaninë e Prodhimit të Gjysempërçuesve të Tajvanit, në teknologjinë e çipave vetë-drejtues.

Vazhdon të pretendohet se të dy kompanitë kanë krijuar plane për një fabrikë për të prodhuar çipa për “Apple Car” në SHBA, dhe aktualisht po negociojnë me furnizimet në rrjedhën e sipërme dhe të rrymës në zinxhirin e furnizimit të elektronikës automobilistike.

Media me bazë në Tajvan gjithashtu shtoi se “modeli Apple Car është i ngjashëm me Tesla”, por nuk tha asgjë më shumë në atë që do të thotë kjo.

DigiTimes ka një histori të përzier të informacionit të saktë të Apple.